Ammatillista kasvua ja tukea
tarjoava sijaiskoti

Sijaiskoti Satuniemi Oy on 7 paikkainen huostaanotetuille lapsille ja nuorille laitosluvilla toimiva koti.

Olemme sijaishuollon palveluita tuottava yksityinen perheyritys, joka on toiminut vuodesta 2000.

Meillä löytyy vapaita paikkoja!

Sijaiskoti Satuniemi - lapsia ja nuoria varten

Sijaiskoti Satuniemi Oy on 7 paikkainen huostaanotetuille lapsille ja nuorille laitosluvilla toimiva koti. Olemme sijaishuollon palveluita tuottava yksityinen perheyritys, joka on toiminut vuodesta 2000.

Satuniemen moniammatillinen työyhteisö tarjoaa laadukasta kasvatus- ja hoitotyötä lastensuojelulain perusteella huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimena sijoitetuille lapsille ja nuorille.

Erityisosaamista meillä on psykiatrisesta hoitotyöstä ja terveydenhoidosta, perhetyöstä sekä psyykkisten traumojen hoidosta. Meille on tärkeää luonnonläheisyys ja eläimet.

Sijaiskoti Satuniemessä on vahvaa neuropsykiatrista osaamista. Osa työntekijöistä on käynyt neuropsykiatrista koulutusta osana psykoterapiaan valmentavassa koulutuksessa. Satuniemessä on käytössä strukturoidut viikkosuunnitelmat, jotka voidaan tarvittaessa tehdä kuvakorttien avulla.

Satuniemi yrityksenä

Hoito- ja kasvatussuunnitelma

Ammatillista kasvua ja tukea

Satuniemen toiminta alkoi loppuvuonna 2000 Perhekotina, josta se on kehittynyt tämän päivän laitosluvilla toimivaksi sijaiskodiksi kodinomaisuudesta tinkimättä. Perustajana toimii erityistason perheterapeutti Tarja Arbelius.

Yhteiskunnalliset suositukset ja lailliset velvoitteet ovat pitäneet Satuniemen toiminnan jatkuvasti kehittyvänä työyhteisönä, joka noudattaa hoitoalan ammattietiikkaa. Aito välittäminen itse työtä kohtaan näkyy jokapäiväisessä arjessa, lähtien perheyrityksen sisäisistä arvoista aina kokemukseen yhteisestä vaikuttamisesta työyhteisössämme.

Satuniemen yhdistyi vuonna 2014 nuortenkoti Ihalantupa ja polku Oy kanssa ja toimivat nyt konsernina. Yrityksillä on yhteinen päämäärä nykypäivän lastensuojelussa, jossa tarkoituksena on tuottaa laadukasta, turvallista ja luonnonläheistä palvelua lapsille, nuorille ja perheille. Yhteistyö yhtiöiden välillä luo laaja-alaisen asiantuntija verkoston.

Yhdessä pystymme tarjoamaan lapsille ja heidän perheilleen monipuolisia ja ihmisläheisiä palveluita aina avohuollon tukihenkilö- ja perhetyöstä laitosluvilla toimivaan hoitoon.

Henkilökunta

Satuniemen yksi perusarvoista on työntekijöiden hyvinvointi ja riittävä koulutustaso. Yhdeksi strategiseksi teemaksi olemmekin määrittäneet yksilön hyvinvoinnin työyhteisössä ja yleisen työhyvinvoinnin kehittämisen työn tueksi. Kouluttautuminen, säännöllinen työnohjaus, esimiehen riittävä dialoginen tuki ja riittävä henkilöstön määrä on mielestämme avain työssä jaksamiseen. Satuniemessä on hoito- ja kasvatustehtävissä 1.3 työntekijää hoidettavaa lasta/nuorta kohden. Työskentelemme moniammatillisena tiiminä, jossa jokainen tuo oman kokemuksensa parantaakseen työn laatua.

Työryhmän kokonaisvaltaiseen osaamiseen kuuluu:

Tulemme kehittämään Luontohoiva palvelua ja siihen tavoitteellista työotetta

Yrityksemme arvoihin kuuluvat:

Aito välittäminen

Ihmisläheisyys

Luonto

Yhteistyö

Yrittäjyys

Tervetuloa keskelle maalaismiljöötä

Satuniemi toimii Kiuruveden Luupuveden kylässä, Kiuruveden keskustaan on matkaa 12km ja Iisalmeen 35km. Kävelymatkan päässä on kyläkoulu missä toimii 1-6 lk. Yläkouluun ja lukioon on linja-autokuljetus 600m päästä, jotka sijaitsevat kiuruveden kylällä.

Satuniemi sijaitsee Luupujärven rannalla 20 hehtaarin alueella luonnon rauhassa, maalaismiljöössä. Satuniemessä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus oppia toimimaan yhdessä luonnon kanssa elämän elämyksiä kokien.

Maalaismiljöön perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle. Itse päärakennus on 1900-luvun alkupuolella rakennettu 300 neliön hirsinen kartano, missä nykyaikaiset mukavuudet yhdistyvät vanhaan henkeen. Huoneet ovat tilavia ja suunniteltu lasten ja nuorten viihtyvyyteen panostaen.

Pihapiiriin kuuluu luhtiaitta, iso tiilinavetta, ulkosauna ja vanhan puusaunan vieressä on uima-allas, jossa lapset voivat polskutella lämpimällä ilmalla. Niemen kärjestä löytyy myös pienoinen erämökki.

Henkilökunta

Satuniemen yksi perusarvoista on työntekijöiden hyvinvointi ja riittävä koulutustaso. Yhdeksi strategiseksi teemaksi olemmekin määrittäneet yksilön hyvinvoinnin työyhteisössä ja yleisen työhyvinvoinnin kehittämisen työn tueksi.

Kouluttautuminen, säännöllinen työnohjaus, esimiehen riittävä dialoginen tuki ja riittävä henkilöstön määrä on mielestämme avain työssä jaksamiseen. Satuniemessä on hoito- ja kasvatustehtävissä 1.3 työntekijää hoidettavaa lasta/nuorta kohden.

Työskentelemme moniammatillisena tiiminä, jossa jokainen tuo oman kokemuksensa parantaakseen työn laatua.

Työryhmän kokonaisvaltaiseen osaamiseen kuuluu:

Tulemme kehittämään Luontohoiva palvelua ja siihen tavoitteellista työotetta